EVIDENSBASEREDE BEHANDLINGER

Fordelen ved en universitetsuddannet alternativ behandler er, at deres uddannelse, praktik og kliniske tilgang til behandlingerne vil være baseret på klinisk såvel som forskningsbaseret evidens.

Jeg har gennemført adskillige forskningsundersøgelser med fokus på alternativ medicin, smertebehandling og smertepsykologi. Jeg anvender en evidensbaseret tilgang til alle behandlinger jeg tilbyder mine patienter.

Manuel terapi - behandling

AKUPUNKTUR & ORIENTALSK MEDICIN

Østlig Medicin møder Vestlig Videnskab

Akupunktur involverer indføring af ekstremt tynde nåle igennem huden på strategiske kropspunkter. Akupunktur er et af hovedelementerne i traditionel kinesisk medicin (TCM), og anvendes oftest til smertebehandling.

I traditionel kinesisk medicin ser man akupunktur som en teknik til at balancere flowet af energi eller livskraft – også kendt som qi eller chi (CHEE) – der menes at flyde gennem stier (meridianer) i kroppen. Ved at indføre nåle på specifikke punkter langs disse meridianer, søger en akupunktør at afbalancere flowet af energi i din krop.

Som kontrast hertil anskuer mange vestlige behandlere akupunktur som punkter til at stimulere nerver, muskler og bindevæv. Nogle mener, at denne stimulation booster kroppens naturlige udskillelse af smertestillende stoffer og øger blodgennemstrømning.

NATUROPATISK / NATUR MEDICIN

Naturlig Tilgang med et Holistisk Perspektiv

Naturopatisk medicin er primær og forebyggende sundhedsfaglig omsorg, der ved hjælp af sund livsstil og naturbehandling understøtter kroppens selv-helbredelses proces. I USA uddannes naturopatiske behandlere til at fungere som sundhedsprofessionelle i den primære sundhedssektor, der diagnosticerer og behandler patienter med akutte og kroniske tilstande. En naturopat anskuer sygdom og kropslige dysfunktioner ud fra et helhedsbillede af både krop, sind og ånd.

Naturopatisk diagnosticering fokuserer på at identificere den underliggende årsag til sygdom. Naturopatisk terapi er understøttet af forskning og hentet fra forskningsartikler der er peer-reviewed, inden for mange forskellige behandligsformer; bl.a. naturopatisk medicin, almen medicin, kiropraktik og osteopati, klinisk ernæring, phytoterapi, farmakonogsi, homoøpati, orientalsk medicin og psykologi.

FYSIOLOGISK BEHANDLING

Manuelle Teknikker til at Styrke Fysisk Formåen

Fysiologisk behandling er brugen af palpation (berøring) og forskellige teknikker rettet mod bestemte kropsdele, som hjælp til diagnosticering og behandling af muskuloskeletale problematikker. Fysiologisk behandling er baseret (delvist) på tanken om at mennesket er selvregulerende og at kroppen, under normale forhold, er i stand til at hele sig og beskytte sig imod sygdom. Målet med manipulation er at genoprette maksimal smertefri bevægelse og genoprette postural balance i bevægelsesapparatet. Med andre ord; at skabe balance og stabilitet i kroppen og dermed lindre smerte.      

En diagnose forud for fysiologisk behandling laves på baggrund af omfattende patienthistorie, deltaljeret og specifik fysisk undersøgelse, som inkluderer osteopatisk-, neurologisk-, reumatologisk-, og kiropraktisk undersøgelse, hensigtsmæssige radiologiske undersøgelser og palpation af bevægelsesapparatets dele, herunder bevægelsesfrihed, anormaliteter og mobilitet, vævets tekstur, forandringer, og cirkulationen af kropsvæsker og energi.

KRANIO-SAKRAL TERAPI

Dekompression for din Hjerne og Nervesystem

Kranio-Sakral terapi (KST) er en blid, “hands-on” tilgang, der frigør spændinger dybt i kroppen, afhjælper smerte og dysfunktion, og forbedrer hele kroppens sundhed og ydeevne. Hver dag udsættes din krop for stress og belastninger som den må arbejde hårdt for at kompensere for. Desværre vil disse ændringer ofte medføre at kroppens væv strammer og forvrider det kranio-sakrale system. Disse fordrejninger kan skabe spændinger omkring hjernen og rygraden og medføre restriktioner for præstationen af det centrale nervesystem og potentielt ethvert andet system i kroppen, som det interagerer med.

Med bløde berøringer, som generelt ikke overstiger 5 gram, kan kranio-sakral behandling løsne restriktioner i det bløde væv, der omgiver det centrale nervesystem. Kranio-sakral terapi vinder i disse år frem som en forebyggende sundhedstilgang grundet teknikkens evne til at styrke kroppens forsvar mod sygdom, og fordi det er effektivt til behandling af en lang række medicinske problematikker som medfører smerte og dysfunktion.

K-LASER BEHANDLING

Brug af Lys til at Reparere Væv, Dræbe Infektion og Fjerne Smerte

K-Laser (Klasse IV terapeutisk laser) udsender røde og nær-infrarøde lysbølger af laser til at igangsætte en fotokemisk reaktion som giver terapeutisk effekt. Den fysiske effekt inkluderer øget cirkulation, reduktion af inflammation (betændelsestilstande), smertelindring og hurtigere heling af kroppens væv.

Laser terapi har været anvendt i Europa siden 1970’erne og blev i 2005 godkendt af FDA (Food and Drug Administration) i USA.

Under hver eneste smertefri behandling øger laserens energi blodcirkulationen, og trækker væske, ilt og næringsstoffer til det skadede område. Derved skabes optimale betingelser for heling, som reducerer inflammation, hævelse, muskel spasmer, stivhed og smerte. Efterhånden som det skadede område heles, vil funktionen vende tilbage og smerten lindres.

MIN MÅLSÆTNING

Det er mit mål at hjælpe dig med at opnå en bedre sundhedstilstand og tage hånd om dit helbred, ved at tilpasse behandlingen lige netop til dig.