Om

Smertespecialist

Akupunktør (RAB)

Naturmediciner – Naturopat (RAB)

Massør (RAB)

Konsulent i komplementær og alternativ medicin (KAM) med 17 års uddannelse på universitetsniveau med særlig fokus på smertebehandling, samt 21 års erfaring med at drive to succesfulde KAM klinikker, behandle patienter og vejlede behandlere/sundhedsprofessionelle og virksomheder.

Har talent for at afgøre, hvilken type af KAM praksis der bør implementeres, at koordinere tværfaglige behandlinger og designe omfattende holistiske behandlingsplaner til individualiseret patientomsorg.

Stor interesse for bevægeapparatet samt neuromuskulære, kroniske og smerte sygdomme.

Med tidligere virke som collegeprofessor har jeg stor ekspertise i at tilpasse både online- og fremmødeundervisning til professionelle fagfolk i sundhedssektoren.

Rick Flyer
Rick CV2

Erfaring

2017 – nu

RSC Logo

CEORick Scott Consulting, ApS – Danmark

Administrerende direktør i en konsulentvirksomhed med speciale i sundhedsfagligt og evidensbaseret alternativ medicin. Virksomheden tilbyder individualiseret behandling og træning med stor succesrate, samt holdtræning og undervisning på højt niveau.

2016 – 2017

Akupunktør (RAB), Naturopat (RAB), Konsulent Klinik Lasota  – Danmark

Registreret behandler og konsulent på Klinik Lasota; en privatejet klinik drevet af Jan Lasota. Udførsel af evalueringer, diagnosticering (neurologiske – og muskluloskeletale undersøgelser, spyt-/blod-/urin-/DNA prøver, ultralydsscanning, østlige medicinske undersøgelser), og behandlinger (akupunktur og østlig medicin, naturopati, urtemedicin, homoøpati, zoneterapi, kranio-sakral terapi, medicinsk massage, specialiseret manuel terapi, psykoterapi, shockwave, TENS og K-laser). Efter jeg åbnede Rick Scott Consulting, fortsatte jeg med at behandle patienter på Klinik Lasota som underleverandør indtil udgangen af ​​oktober 2019. Dette har givet vores patienter adgang til den bedste behandling og mulighed for at færdiggøre deres behandlinger med et team med fokuserede på at opnå det bedste resultat.

2001 – 2014

Scott Therapeutics Logo1

Administrerende direktør og ejerScott Therapeutics – USA

Administrerende direktør og behandler på to klinikker i USA

Konsultationer/behandlinger på klinikken, ved virksomhedsbesøg, i patienternes hjem og på hospitaler. Herunder optagelse af patient anamnese, vurderinger, undersøgelser, behandlingsplaner og behandlinger.

Involveret i alle aspekter af virksomhedens drift; supervision af behandlere, klinik design og implementering, bestyrelsesmøder, kontraktforhandlinger, marketing, salg, branding, seminarer og uddannelsesprogrammer.

Tværfaglig kommunikation med andre behandlere (medicinske doktorer, kiropraktorer, akupunktører, fysioterapeuter, psykologer, tandlæger, massører, mf.) med henblik på at sammensætte omfattende tværfaglige behandlingsplaner, henvisninger, undersøgelser og procedurer.

Uddannelse

2020 – nu

“Master of Science, Advanced Oriental Medicine (Research & Practice)” – UK

Brugt som en overgangsgrad til en forsknings-ph.d. grad i akupunktur og orientalsk medicin i Kina.

Denne kandidatuddannelse fokuserer på at opbygge en stærk forståelse af forskningsmetoder og eksperimentelt design af akupunktur og orientalsk forskning.

 • Udforskning af kinesisk medicinklassikere som Huang Di Nei Jing (Yellow Emperors Inner Canon), Nan Jing (Classic of Difficulties).   
 • Oversættelse af klassiske kinesiske tekster, forståelse af kulturelle sammenhænge og historiske tidslinjer for udviklingen af østlig medicin undersøges.  
 • Forretningsudviklings principper for at køre en forskningsbaseret orientalsk medicin praksis samt en høj etisk model for evidensbaseret praksis studeres.
 • Studerende-initieret projektdesign, forskningsudvikling og små projektledelsesøvelser kulminerende i et afhandlingsprojekt.

2017 – 2018

“Doctor of Botanical Medicine” – (ikke anerkendt lægeuddannelse i Danmark) – Spanien

Erhvervede færdigheder:

 • Tillæg med 1182 timers undervisning og praktisk uddannelse til tidligere uddannelse i botanisk medicin og naturopati, såvel som yderligere forskning indenfor området.
 • Naturlig/botanisk material medica, anvendelse af phytoterapi og praktisk anvendelse af botaliske lægemidler. Herunder disse plantebaserede substansers indikationer, kontraindikationer, bivirkninger og interaktioner.
 • Fokus på anvendelsen af botanisk medicin til muskuloskeletale problematikker og neurologiske tilstande.

Forsknings projekt:
“Adaptogenic Herbs: An Underutilized Treatment Modality for Traumatic Brain Injury”

2012 – 2014

“Associate of Arts (A.A.)” – Psykologi – USA

Erhvervede færdigheder

 • Med fokus på smerteopfattelse og smertepsykologi: Metoder til at forandre smerteopfattelse med brug af psykologi og den indvirkning dette har på den enkelte.
 • Udvikling af forskningsstudier, anvendelse af beskrivende og manuel inferential statistisk og SPSS, forsknings design og implementering, analyse af resultater og præsentation af disse.
 • Større viden om psykologiske aspekter omkring holistisk sundhed med yderligere uddannelse i adfærdsforskning og kunst; samtidig med at jeg styrkede min uddannelse inden for det naturvidenskabelige felt.

Forsknings projekter:
”Words of Attraction: The Influence of Semantic Red on Pereptions of Attractiveness”,
”Seeing Red: The Influence of Red on Perceptions of Attractiveness.”

udmærkelse: “Dean’s List”

2006 – 2010

Masters Kursusaktiviteter – Akupunktur og Orientalsk Medicin – USA

Erhvervede færdigheder:

 • Akupunkturpunkternes location, diagnostiske metoder i Traditionel Kinesisk Medicin, energifunktioner, interne medianer, myofascie- samt andre store forbindelsespunkter og associerede symptomatologi.
 • Praktisk anvendelse af akupunktur med nåling og tilhørende behandlingformer (cupping, Gua Sha, moxibustion), kropsterapi (palpation, triggerpunkt-terapi, Tui Na), dianostiske metoder (puls/tunge diagnose) og selvudbedringsprincipper (Mindfulness, Qi Gong, Tai Chi).
 • Akupunktur stilarter som kan integreres i behandling:
  • APM (Acupuncture Physical Medicine)
  • Europæisk fem element