Om

Smertespecialist

Akupunktør (RAB)

Naturmediciner – Naturopat (RAB)

Massør (RAB)

Konsulent i komplementær og alternativ medicin (KAM) med 16 års uddannelse på universitetsniveau med særlig fokus på smertebehandling, samt 21 års erfaring med at drive to succesfulde KAM klinikker, behandle patienter og vejlede behandlere/sundhedsprofessionelle og virksomheder.

Har talent for at afgøre, hvilken type af KAM praksis der bør implementeres, at koordinere tværfaglige behandlinger og designe omfattende holistiske behandlingsplaner til individualiseret patientomsorg.

Stor interesse for bevægeapparatet samt neuromuskulære, kroniske og smerte sygdomme.

Med tidligere virke som collegeprofessor har jeg stor ekspertise i at tilpasse både online- og fremmødeundervisning til professionelle fagfolk i sundhedssektoren.

Rick CV2

Erfaring

2017 – nu

RSC Logo

CEORick Scott Consulting, ApS – Danmark

Administrerende direktør i en konsulentvirksomhed med speciale i sundhedsfagligt og evidensbaseret alternativ medicin. Virksomheden tilbyder individualiseret behandling og træning med stor succesrate, samt holdtræning og undervisning på højt niveau.

2016 – 2017

Akupunktør (RAB), Naturopat (RAB), Konsulent Klinik Lasota  – Danmark

Registreret behandler og konsulent på Klinik Lasota; en privatejet klinik drevet af Jan Lasota. Udførsel af evalueringer, diagnosticering (neurologiske – og muskluloskeletale undersøgelser, spyt-/blod-/urin-/DNA prøver, ultralydsscanning, østlige medicinske undersøgelser), og behandlinger (akupunktur og østlig medicin, naturopati, urtemedicin, homoøpati, zoneterapi, kranio-sakral terapi, medicinsk massage, specialiseret manuel terapi, psykoterapi, shockwave, TENS og K-laser). Efter jeg åbnede Rick Scott Consulting, fortsatte jeg med at behandle patienter på Klinik Lasota som underleverandør indtil udgangen af ​​oktober 2019. Dette har givet vores patienter adgang til den bedste behandling og mulighed for at færdiggøre deres behandlinger med et team med fokuserede på at opnå det bedste resultat.

2001 – 2014

Scott Therapeutics Logo1

Administrerende direktør og ejerScott Therapeutics – USA

Administrerende direktør og behandler på to klinikker i USA

Konsultationer/behandlinger på klinikken, ved virksomhedsbesøg, i patienternes hjem og på hospitaler. Herunder optagelse af patient anamnese, vurderinger, undersøgelser, behandlingsplaner og behandlinger.

Involveret i alle aspekter af virksomhedens drift; supervision af behandlere, klinik design og implementering, bestyrelsesmøder, kontraktforhandlinger, marketing, salg, branding, seminarer og uddannelsesprogrammer.

Tværfaglig kommunikation med andre behandlere (medicinske doktorer, kiropraktorer, akupunktører, fysioterapeuter, psykologer, tandlæger, massører, mf.) med henblik på at sammensætte omfattende tværfaglige behandlingsplaner, henvisninger, undersøgelser og procedurer.

Uddannelse

2020 – nu

“Master of Science, Advanced Oriental Medicine (Research & Practice)” – UK

Brugt som en overgangsgrad til en forsknings-ph.d. grad i akupunktur og orientalsk medicin i Kina.

Denne kandidatuddannelse fokuserer på at opbygge en stærk forståelse af forskningsmetoder og eksperimentelt design af akupunktur og orientalsk forskning.

 • Udforskning af kinesisk medicinklassikere som Huang Di Nei Jing (Yellow Emperors Inner Canon), Nan Jing (Classic of Difficulties).   
 • Oversættelse af klassiske kinesiske tekster, forståelse af kulturelle sammenhænge og historiske tidslinjer for udviklingen af østlig medicin undersøges.  
 • Forretningsudviklings principper for at køre en forskningsbaseret orientalsk medicin praksis samt en høj etisk model for evidensbaseret praksis studeres.
 • Studerende-initieret projektdesign, forskningsudvikling og små projektledelsesøvelser kulminerende i et afhandlingsprojekt.

2017 – 2018

“Doctor of Botanical Medicine” – (ikke anerkendt lægeuddannelse i Danmark) – Spanien

Erhvervede færdigheder:

 • Tillæg med 1182 timers undervisning og praktisk uddannelse til tidligere uddannelse i botanisk medicin og naturopati, såvel som yderligere forskning indenfor området.
 • Naturlig/botanisk material medica, anvendelse af phytoterapi og praktisk anvendelse af botaliske lægemidler. Herunder disse plantebaserede substansers indikationer, kontraindikationer, bivirkninger og interaktioner.
 • Fokus på anvendelsen af botanisk medicin til muskuloskeletale problematikker og neurologiske tilstande.

Forsknings projekt:
“Adaptogenic Herbs: An Underutilized Treatment Modality for Traumatic Brain Injury”

2012 – 2014

“Associate of Arts (A.A.)” – Psykologi – USA

Erhvervede færdigheder

 • Med fokus på smerteopfattelse og smertepsykologi: Metoder til at forandre smerteopfattelse med brug af psykologi og den indvirkning dette har på den enkelte.
 • Udvikling af forskningsstudier, anvendelse af beskrivende og manuel inferential statistisk og SPSS, forsknings design og implementering, analyse af resultater og præsentation af disse.
 • Større viden om psykologiske aspekter omkring holistisk sundhed med yderligere uddannelse i adfærdsforskning og kunst; samtidig med at jeg styrkede min uddannelse inden for det naturvidenskabelige felt.

Forsknings projekter:
”Words of Attraction: The Influence of Semantic Red on Pereptions of Attractiveness”,
”Seeing Red: The Influence of Red on Perceptions of Attractiveness.”

udmærkelse: “Dean’s List”

2006 – 2010

Masters Kursusaktiviteter – Akupunktur og Orientalsk Medicin – USA

Erhvervede færdigheder:

 • Akupunkturpunkternes location, diagnostiske metoder i Traditionel Kinesisk Medicin, energifunktioner, interne medianer, myofascie- samt andre store forbindelsespunkter og associerede symptomatologi.
 • Praktisk anvendelse af akupunktur med nåling og tilhørende behandlingformer (cupping, Gua Sha, moxibustion), kropsterapi (palpation, triggerpunkt-terapi, Tui Na), dianostiske metoder (puls/tunge diagnose) og selvudbedringsprincipper (Mindfulness, Qi Gong, Tai Chi).
 • Akupunktur stilarter som kan integreres i behandling:
  • APM (Acupuncture Physical Medicine)
  • Europæisk fem element
  • Kiiko Matsumoto Stilart – Japansk Akupunktur (KM)
  • Traditionel Kinesisk Medicin (TCM)

Forskningsprojekt: “Effectiveness of western neurological acupuncture and herbal medicine in the treatment of lumbar and sciatic pain in a population of American soldiers.”

2004 – 2006

Forskeruddannelsesforløb – Naturopati / Alternativ Medicin – USA

Erhvervede færdigheder:

 • Detaljeret forståelse af historie, filosofi, principper og anvendelse af naturopatisk medicin, inklusiv opbygning og vedligeholdelse af klinisk praksis og anvendelse af teknikker til at forbedre forholdet mellem behandler og klient.
 • Følgende blev studeret og praktiseret: Anvendelse af Ayurveda og Traditionel Kinesisk Medicin, inklusiv brugen af: ernæring, motion, urter, fysiologisk medicin, teknikker og tilgange til udrensning (detox), inklusiv processerne der nødvendiggør udrensning
 • Anvendelse af Naturopatiske manipulations teknikker og fysiske behandlingsmetoder, herunder avanceret massage, manuel terapi, biomekanik, kropsbevidsthed, zoneterapi og træningsterapi.
 • Behandlingsprincipperne bag - og undervisning af patienter i medicinfri, non-invasive alternativer til konventionel behandling af gigt og fibromyalgi
 • Patologi med fokus på moderne ernæringspraksis og prævalensen af symptomer og sygdom, anvendelse af kostomlægning og mad som medicin.

Forsknings projekt:
“Alternative Treatment of Fibromyalgia: Use and efficacy of alternative medicine therapies in the comprehensive treatment of fibromyalgia”

2002 - 2004

"Master of Science (M.Sc.), Natural Health" – USA

Erhvervede færdigheder:

 • Avanceret forståelse af Samuel Hahnemanns filosofi, principper og anvendelse af homøopati; inklusiv case-arbejde, anvendelse, personlighedsprofiler, lægemiddelpotens, remedier og anvendelse af Materia Medica, med fokus på klassisk homøopati, kronisk sygdom og pædiatri. Fokus på sygdomsforebyggelse og sygdomsbehandling, med stor vægt på ordination af homøopatiske midler til forskellige aldersgrupper, populationer og sygdomme.
 • Avanceret viden om urtemedikamenter til tilstande, der påvirker det store krops kredsløb. Klassifikation af medikamenter, kombineret med interaktioner med mad, lægemidler, vitaminer og urter, samt kontraindikationer; inklusiv anvendelse og ernæring som en del af holistisk behandling. Særligt fokus på ordination af urtemedicin, indikationer/kontraindikationer med både natur- og almen medicin præparater, med stor personlig interesse i naturmedicins virkning til fysiologisk behandling og smertebehandling.
 • Dybdegående forståelse af årsager, forebyggelse, patofysiologi, terapier/behandlinger med et balanceret/holistisk perspektiv på nuværende forskning omkring AIDS og HIV
 • Udvidet holistisk forståelse for krop, sind og ånd igennem menneskets udvikling, som strækker sig fra barndom op igennem alderdommen.

Speciale:
"Are complementary and alternative medicine treatments effective modalities for integrative care in the treatment of HIV and AIDS?"

udmærkelse: "High Honors"

2000 - 2002

"Associate in Specialized Business (A.S.B.)", Professional Massage Therapy Specialist" (Manuel Terapi) – USA

Erhvervede færdigheder:

 • Teoretisk og praktisk anvendelse af avancerede behandlingsformer, inklusiv; Kranio-Sakral terapi, Manuel lymfedrænage, Manuel Terapi, Kiropraktiske teknikker, Mobilisering, “Deep Tissue-“ og Sports Massage, Neuromuskulær Terapi, Graviditets- & spædbarnsmassage, Klassisk Svensk Massage, Kombinerede og Terapeutiske Behandlingsformer, Mobilitets terapi, Massage til patienter med særlige behov, Spabehandlinger, Aromaterapi og Triggerpunkt teknikker.
 • Anvendelse af teknikker i manuel terapi og kiropraktisk behandling i professionelle omgivelser.
 • Kiropraktisk filosofi/behandlings principper, passende journalskrivning, vitalparametre, skades taping, ultralyd, radiologi, hydroterapi, elektronisk stimulation og procedure til afregning med forsikringsselskaber.
 • Omfattende studier i anatomi og fysiologi, Kinesiologi, Muskel tests og Patologi/Førstehjælp
 • Orientalske/østlige medicinske teorier og praksis med fokus på Qi og bevægelse terapier: Qi Gong, Tai Chi, Tui Na, Anma terapi, Shiatsu og de tendinomuskulære meridianer i Kinesisk medicin

udmærkelse: "Distinguished Honors"

1999 - 2002

"Bachelor of Science (B.Sc.), Natural Health" – USA

Erhvervede færdigheder:

 • Evnen til at definere og forklare historiske rødder, samt kulturelle koncepter omkring sundhed og sygdom, interne og eksterne faktorers effekt på sundhed og velvære, betydningen af sundhed og helbredelse i henhold til forskellige systemer i sundhedssystemet; herunder homoøpati, kiropraktik, allopati, osteopati, naturopati og østlig medicin.
 • Grundlag og anvendelse af urtemedicin, homøopati, vitaminer, mineraler, kost og aromaterapi som medicin. Fokus på generelle ordinationer til sygdomme, inklusiv administrationsformer, doser og indikationer/kontraindikationer.
 • Anatomi og fysiologi, patologi, biologi, kemi og grundlæggende medicinsk videnskab bygget på teori og laboratorieøvelser.
 • Livsstilens indvirkning på sundhed, psykologiens virkning på holistisk velvære, og deres anvendelsesmuligheder til at maksimere velvære gennem sund levevis.
 • Energi behandlinger og helingskoncepter i krop/sind; anvendelse og behandling gennemgået i dybden med fokus på praktisk brug af Qi Gong, Tai Chi, Reiki, Terapeutisk berøring, Shamanisme, Bach Blomstermedicin og homøopatisk medicin. Den kinesiske filosofi om qi blev her sammenlignet med vestlige filosofier om vitalitet / livskraft.
 • Patofysiologi og ætiologi omkring kræft, politisk betydning for kræftforskning, behandling og forebyggelse, såvel som alternativ og almen behandling af kræft.

Bachelor Projekt:
”Energetic medicine as an adjunct in the treatment of late-stage cancer.”

udmærkelse: "Highest Honors"

Rick-CV-11