Om

Akupunktør (RAB) og Massør (RAB)

Idrætsskadeterapeut

Mit navn er Susanne Marxen. Grundet mit arbejde og en SoSu-assistent indenfor socialpsykiatrien er jeg i gang med at specialisere mig i psykiske tilstande ved hjælp af akupunktur, så jeg kan kombinere de fysiske behandlingsformer med den stærke psykologiske baggrund, som jeg har.

Da hver person er så forskellig og unik, nærmer jeg mig hver person med en varme, følsomhed og respekt for dem som individ og møder dem i deres unikke position og livsfase.

Ikke to mennesker er ens, og jeg nægter at prøve at passe nogen ind i en kasse.

Bodil CV2

Erfaring

2022 – nu

RSC Logo

Akupunktør (RAB), Massør (RAB), Idrætsskadeterapeut Rick Scott Consulting – Vamdrup, Danmark

Jeg har kombineret over 7 års uddannelse og 13 års erfaring indenfor psykiske og fysikske lidelser, hvilket inkluderer: aut. SoSu-assistent (3,8år), Akupunktør (2år) hvor Rick Sørensen Scott har været min gennemgående underviser, Fysiurgisk massage (1 år) og Idrætsskadeterapi (1 år).

Jeg er i gang med at specialiseret mig i behandling indenfor både fysiske og psykiske tilstande.

Ekspertise: Afspænding og balance, stress, angst, muskelspændinger og sportsskader.

2020 – nu

Laursen Fysio Logo

Ejer Akupunktør / Massør / IdrætsskadeterapeutKlinik Pinebænken Vissenbjerg, Danmark

2020-2021

Opholdsstedet Åstedet – Aarup, Danmark

Botilbud for udsatte børn/unge i alderen 12-20 år, som er anbragt udenfor hjemmet af kommunen.

2017-2021

Tornbjerggård Hus C – Odense, Danmark

Sociapsykiatrisk botilbud for voksne med svære sindslidelser.

2017

Solfaldsvej – Odense, Danmark

Socialpsykiatrisk botilbud for dobbeltdiagnostiserede indenfor psykiatri og udviklingshæmning.

2014 – 2017

Kollegiet Rømersvej og Kollegiet Roesskovsvej – Odense, Danmark

Socialpsykiatrisk botilbud til unge over 18, med behov for en målrettet socialpsykiatrisk indsats på typisk 3 år, til afklaring og udvikling til uddannelse og fremtidig boligform og øget selvstændighed.

2008 – 2014

Tornbjerggård Hus B – Odense, Danmark

Socialpsykiatrisk botilbud for svært sindslidene mellem 20-75 år.

Typisk er målgruppen også udfordret med misbrug af stoffer/alkohol eller besidder en behandlingsdom.

Uddannelse

2020-2021

Idrætsskadeterapeut – Danmark

Idrætsskadeterapi er behandling af skader i bevægeapparatet.

En fantastisk overbygning på massøruddannelsen, men er klart også anvendelig i akupunkturen, idet jeg i høj grad har fået udvidet mine diagnostiske evner om fysiske lidelser og skader. Jeg har tilegnet mig grundig viden omkring skader i kroppen (fx. musearm, skulderproblematikker, bækkendysfunktioner, piriformissyndrom og mange flere), hvordan man tester for den enkelte skade, behandlingsmuligheder, hvornår man kan behandle og hvornår man ikke skal. Jeg har fået redskaber og viden om hvornår vi sender patienter videre i systemet, tests der sikrer patienten, at man ikke arbejder på fx. en mulig diskusprolaps, og som sikrer jeg ikke laver yderligere skade. Jeg har fået en masse nye gode redskaber i værktøjskassen som Muskel Energi Teknik (MET), Myofaciel releaseteknik (MFR), kinesiotape og articulering med mere. Alle rigtig gode behandlingsformer som også går rigtig godt i spænd med akupunktur. Det ene udelukker ikke det andet, men giver mig flere behandlingsmuligheder at tilbyde.

2018-2020

TCM akupunktør – hvor Rick Sørensen Scott har været min hovedlærer i 2 år – Danmark

Dette er en uddannelse som jeg aldrig troede jeg skulle have, men som virkelig åbnede mine øjne. Det var en behandlerkollega som forslog det, og sikke en verden som åbnede sig for mig.

Under akupunktur uddannelsen lærte jeg at udforske og diagnostisere ud fra nogle helt andre principper og langt mere helhedsorienteret end jeg tidligere har kendt til. Jeg har bl.a. lært om Qi, De 7 følelser i TCM, meridiansystemet, meridianpunkter, De 5 elementer, TCM diagnostering, organernes funktioner og betydning ud fra kinesisk perspektiv, punkt/behandlingskombinationer – som er utallige og man bliver (heldigvis) aldrig færdig med at lære og udforske. Læren om tungediagnose og pulsdiagnose.

Det akupunktur (også) kan, det er at koble fysiske og psykiske lidelser og behandle disse. Med disse tynde fine nåle, mærker behandler og patient efter sensationen i nålen, fornemmelsen af deqi. Så enkelt og dog kompleks og dybt fascinerende. Derfra kan vi eksempelvis behandle smerter, kroniske som nyeopståede, hovedpiner, angst, mangel på energi, mestruationssmerter, allergi, balancering af krop og sind etc. Min primære underviser under uddannelsen var Rick Sørensen Scott.

Jeg har RAB godkendelse i akupunktur, hvilket betyder du kan få tilskud via sundhedssikringen Danmark, hvis du er medlem af denne. Desuden også gennem andre sundhedsforsikringer.

2019

Rejse til Kina, med 14 dages undervisning og praksis

Beijing International Acupuncture Training Center, universitetshospitalet for akupunktur i Kina

Jeg var i kina, som en del af uddannelsen. Vi var på et stort universitetshospital hvor de udelukkende praktiserede akupunktur. Med specialafdelinger, præcis som vi kender det fra danske hospitaler, med fx gynækologiske afdeling og smertecenter. Vi fulgte forskellige professorer, var med i praksis og havde også teoretisk undervisning. Jeg noterede mig, hvor forskelligt de arbejdede, samtidig med den største respekt for hinandens metoder. Nogle professorer brugte ildcupper til alt, nogle brugte det aldrig, hvilket gav rum til undren, spørgsmål og perspektiv. Jeg tager især med mig, udover mange andre ting, at man skal finde sin egen måde at være akupunktør på, og dygtiggøre sig. At man gerne må være lidt kritisk overfor sig selv. Selv gøre sig erfaringer om, hvilke kombinationer der er effektfulde. Lægge i nålen, hvad hensigten er med behandlingen.

2017

Fysiurgisk massør – Danmark

Massage er en behandlingsform, hvor man bruger hænderne til forskellige teknikker og greb på kroppen. Massage benyttes til at behandle musklerne og bindevævet, og reducere affaldsstofferne i kroppen. Massage kan være med til at få kroppen til at slappe af og udskille forskellige hormoner i kroppen, der er med til at få os til at slappe af. Det har en god effekt på vores nervesystem.

Massage kan hjælpe med hovedpine, muskelspændinger, nakke/skulder/arme smerter, sportsskader, stress og træthed og at fjerne affaldsstoffer.

2014-2016

Den motiverende, systemiske og narrative samtale – Danmark

Her undervises i den coachende samtale, Åben Dialog/netværksinddragelse, mødeledelse og processtyring, eksternalisering og den narrative tilgang. Jeg har fået gode redskaber både ifht mødestruktur og ledelse, men ligeså og i høj grad, ifht samtaler med borger. Håndgribelige metoder til inddragelse af pårørende og andre vigtige aktører i et menneskes liv. Jeg er blevet trænet i bl.a. gruppesamtaler (dette kunne være en person som er udfordret i eget liv og dennes pårørende og andre betydningsfulde personer for hovedpersonen), at inkludere, anerkende og aktivere alle medvirkendes stemmer, perspektiver, erfaringer og ressourcer. Nogle helt igennem brugbare og fantastiske teknikker og modeller, som er interessante at arbejde med. Her er mennesket ekspert i eget liv.